16 Mart 2015 Pazartesi

FIFA'dan Karar Değişikliği

Samsunspor başkanı Rüştü Araboğlu, FIFA’ya yaptığı ziyaretin detaylarını paylaştı.


Samsunspor başkanının yapmış olduğu açıklamanın özeti şu şekildedir; “Değişen FIFA kararları ile artık mali olarak bir disiplin içerisine girmemiz gerekiyor. Artık ödenmeyen futbolcunun ücretleri için artık yıllar beklenemyerek, hatta aynı ay içerisinde yaptırım işlemleri uygulanacaktır. Klübümüzün dosyasını inceledik ve sorun olabilecek birkaç cezalara rastladık. Puan Silme, Ligden düşürme cezalarının ayrı ayrı uygulanması veya da hepsinin birlikte uygulanması ile karşı karşıyayız. Bunu tüm kamoyuna duyururuz.”


Rüştü Araboğlu, bu sözlerine şu şekilde devam etti, “Sizlere buraya gelmeden önce anlaşma aşamasına getirdiğimiz birkaç futbolcunun borcu üzerine bilgi vermek isterim.”


Jose Rodriques Baster (Temsilci): 6 puan silme cezasında karşı karşıya olduğumuz davada karşı taraf ile anlaşıldı.


Lorenzo Falbo (Temsilci): 3 puan silme cezasındaki karşı davamızdaki taraf ile anlaşıldı.


Ben Ofosu (Futbolcu): 27 Aralık 2014 tarihinde kulüp yönetimini devraldık. Dosya ihmali yüzünden kritik sürenin geçtiğini gördük. 30 Aralık’ta ise futbolcuya son borcumuzu ödedik. FIFA’ya bildirdik ve dosyanın süresi geçtiğinden dolayı 6 puan silme cezası aldık. İtirizamızı yaptık ve şuanda CAS mahkemesinden kararı beklemekteyiz.


Bahia Dos Santos (Futbolcu): Bu futbolcunun asıl hak eden ücreti 525 bin EURO olmasına rağmen önceki yaptığımız hatalarıda bundada gerçekleştirerek 1.4 Milyon EURO’ya ulaşan borcumuz olmuştur. Bu dosyada ise acayip derecede ihmal ettik. Buna rağmen hala futbolcu ile görüşmelerimiz devam ediyor ve bi anlaşma zemini hazırlamaya çalışmaktayız.


Darryl Bevon Roberts (Futbolcu): Dava kararı çıkmıştır ve avukatı ile gerekli yapılandırmalarda sağlanmıştır.


Petr Pavlik (Futbolcu): Dava sonuçlandı ve avukatı ile gerekli yapılandırmalar sağlandı.


Nikolai Emirov Dimitrov (Futbolcu): Bu davanın sonucuda aleyhimize çıktı ve avukatı aracılığı ile borç yapılandırılması sağlandı.


Akaki Khubutia (Futbolcu): Avukatı aracılığıyla anlaşma sağlanmıştır ve borçlandırma yapılandırılmıştır.


Tüm borçların yapılandırılmasının toplamı ise 365.000 Euro + 110.000$’dir.


Bahia Dos Santos davası ise bu borç yapılandırılmasının içerisinde bulunmamaktadır.”



FIFA'dan Karar Değişikliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder