21 Mart 2015 Cumartesi

ABD'nin dev projesine Türk İmzası

Borusan’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada “Şirketimiz, Amerika Birleşik Devletleri’nin Pensilvanya eyaletinin sınırları içerisindeki 321 KM uzunluğundaki Doğalgaz Hattı projesinin borularını tedarik etme ihalesini kazanmıştır.” Açıklamasını yaparak şunlarıda ekledi.


“Toplam sözleşme bedeli yaklaşık 152 Milyon Dolar olan iş anlaşmasında, gemlik tesisimizde üretimi yapılacak olan Spiral Kaynaklı Çelik Borular doğrudan ABD’nin Philadelphia limanına gönderilip, buradanda Pensilvanya’ya sevki sağlanacaktır.”


“Boruların çapları 30-inch (76.2cm) ve 42-inch (1.067cm) arasında değişen boyutlardaki boruların üretimi 2015 yılının son çeyreğinde üretime başlanacak. Proje için üretilen boruların tüm sevkiyatını, üretim planı içerisinde 2016 yılı içerisinde tamamlayacağımızı öngörüyoruz.”


Açıklaması yapılan projenin, şirketin stratejik büyümel alanlarından biri olan büyük çaplı enerji boru hattı pazarında ise son 6 ay içerisinde kazandığı TANAP ve ABD-Teksas’da boru hattı projelerini almıştı. Bu aldığı projesi ise 3. büyük olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti.


“Aynı zamanda toplam ağırlığı bakımından bugüne kadar üretimini yapacağımız en büyük proje olma özelliğini de taşımaktadır. Şirketimiz, ABD’nin önde gelen boru hattı operatörlerinin Türkiye’de üretim yapan tek tedarikçisi olma özelliğini korumaktadır.”



ABD'nin dev projesine Türk İmzası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder