17 Mart 2015 Salı

Facebook'tan bomba gibi olay

Sosyal hisselaşım ağı Facebook, terör, nefret söylemi ve çıplaklık gibi niçinler çehreünden ”içeriğin kaldırılması” talepleri mevzusundaki kaidelarını açıkladı.


 


Dünya yenidenlinde 1 milyar 400 bin kullanıcıya ulaşan FB’nin Küresel Politika İdaresi bölümünün başkanlığını yapan başkan Bickert, orata koymuş olduğı yazılı ve resmi içerikte , “hakaret ve saldırı içeriğini engellemek” ile “ifade hürlüğüne izin verme” içinde denge kurmaya çalıştıklarını belirtamaç, durumkın andevesına muavin olmak için kabul edilebilir hisselaşımların neler olduğu mevzusunda cemiyet standarkalarının belirlendiğini bildirdi. Irk, milletalyet, din, türsiyet ve ağırbaşlı sakatlıklara karşı saldırıların da matemaklar içinde yer almış olduğunı kaydeden Bickert, başadaleına ait çıplaklık içeren görüntülerin izinsiz şovmlanmasının da matemaklandığını belirtti. Bickert, hiciv yada eğitim fakatçlı olması kaydıyla çıplaklık içeren illüstrasyonlara sınırı olan izin verildiğini ifade vermemaç, çıplaklığın tarifini ise “bazı kadınsal organları, kadınlara ait olan özel bölümleri yani kalçası yada farklı bir deyişle göğüsleri tamamen şovlmesi” olarak yapmış oldu.

Özellikle “terörizm” ile ilgili sıkça suallar geldiğini bildiren Bickert, terör grupları, onların destekçileri ve önderlerine hoşgörme şovlmeyeceğini bildirdi.


Müdürün, kendisine sunulmuş olan rapor olarak ortada bulunan içeriklerin ifade hürlüğünü koruyacak şekilde gözden geçirileceğini belirtamaç, sertlik ve insan haklarının çiğnenmesiyle ilgili içeriklere haiz bir göntennin kaldırılmadan evvel bunun fakatcının inceleneceğini ifade etti. FB’nin Küresel Politika Bölümü olan Başkan Bickert, farketmeksizin  bir ülkeden gelmiş olan içeriklerin kaldırma talebinde ise söz mevzusu içeriğin tamamen ortadan silinmesi tercihi yerine, yaşanmış olan husumetin sadece talebin geldiği ülkede silebileceğini düşünerek kaydetti. Facebook her ne kadar yeni uğraş içinde “duyarlı kelime” sayısının evvelki uygudeveya göre ortalama 3 kat arkaırılarak 2 bin 500’e çıktığı bilcanlılirken, “tehlikeli teşkilatler, güçbalık, taciz, kabahat etkinlikleri, türsel sertlik, sömürü ve kendine zarar verme” mevzularına da vurgu yapıldı.



Facebook'tan bomba gibi olay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder